میکروفون HF
احتمالاً شما هم با شنیدن کلمه HF یاد فرمول شیمی افتادید. خنده دار است؛ اما نه! این فرمول شیمیایی نیست بلکه یکی از بهترین میکروفونهایی است که قرار است درباره آن صحبت کنیم. حتماً موقع تماشا تلویزیون در کنار خانواده، برنامه های زنده که مجری از میکروفون استفاده می کند را دیده اید.
میکروفونهای بیسیم که یک گیرنده جداگانه دارند، به اسم میکروفون هاش اف HF در ایران شناخته میشوند. البته که این نامگذاری کمی مشکل دارد. اما ببینیم عملکرد میکروفون بی سیم چگونه است؟ میکروفون های بی سیم از امواج رادیویی برای اتصال به گیرنده ها استفاده می کنند. این موجود کوچک ما انسان های زمینی را از شر سیم و پیچیدن آن به دست و پا نجات داده است.
اما برای خرید و شناخت میکروفونها بهتر است بیشتر تحقیق کنیم. در ادامه این مقاله با سینماکالا همراه باشید تا تکنولوژِی یا همان عملکرد این میکروفونها را با یکدیگر بررسی کنیم. سپس نکته های مهمی که باید در خرید کردن دقت کنید را ذکر میکنیم.
نحوه عملکرد میکروفون HF به ساده ترین زبان
شاید در هنگام خرید اصلاً به این موضوع که باید کدام میکروفون را بخرید دقت نکنید. صرفاً دغدغه شما به اینکه کدام سیم را در کدام جایگاه وارد کنم، اولین دغدغه خواهد شد. اما ما اینجا هستیم تا به شما در خرید میکرفونها کمک کنیم. اما اگر برای شما جالب است که چگونه کار میکنند با ما همراه شوید.
زمانی که با میکروفونهای سیم دار سروکار دارید، تکلیف مشخص است و اینکه میکروفون سیگنالهای صوتی را دریافت میکند و از طریق کابل به گیرنده وصل میکند تا به امواج الکترونیک تبدیل شوند. اما داستان میکروفونهای بی سیم مانند HF خیلی جذابتر است.
میکروفونهای HF نیز مانند سایر گجتهای وایرلس، از امواج رادیویی برای کار کردن استفاده میکند. تا اینجا موضوع معمولی بود و همه ما میدانیم. اما اگر بخواهیم این داستان را ساده و جذاب تعریف کنیم اینگونه است که؛ میکروفون HF مانند یک ایستگاه رادیویی عمل میکند.
برای درک بهتر باید اجزای تشکیل دهنده میکروفونها را بررسی کنیم که شامل موارد زیر است:
- میکروفون
- فرستنده یا ترنسمیتر
- گیرنده یا رسیور
وظیفه میکروفون که کاملاً مشخص است. سیگنالهای صوتی آنالوگ را از طریق بخش کپسولی شکل خود میگیرد و در اختیار فرستنده قرار میدهد. این بخش معمولاً در قسمت بدنه میکروفون قرار دارد. این قسمت از میکروفون سیگنالهای صوتی به سیگنال های قابل دریافت رسیور تبدیل میشوند. گیرنده آخرین بخش میکروفون HF است. در رایجترین میکروفونهای HF گیرنده همان جایی است که به لباس وصل میشود.
میکروفونهای هاش اف چه نقاط قوت و ضعفی دارند؟
با شنیدن میکروفون هاش اف، یاد بی سیم بودن آن میافتیم که واقعاً راحتترین و عالیترین مزیت این میکروفون است. اما وایرلس بودنشان تنها مزیت آن نیست. در زمان اجرا به خصوص در کنسرتها شما آزادی عمل بیشتری در حرکت کردن دارید. در زمان اجرا نگران بهم ریختن صحنه نیستید.
این سیستمها دوام بیشتری دارند و برای اجراهای طولانی مدت بسیار مناسب هستند. چون که امواج رادیویی هیچ وقت فرسوده نمیشوند برخلاف میکروفونهای کابل دار.! همچنین بسیار سبک، جمع و جور هستند و کار کردن با آنها بسیار آسان است. اما در مقابل این مزایا طبیعتاً عیبهایی دارند.
یکی از این نقطه ضعفها برد محدودی است که دارند. به همین دلیل شاید با این قیمت میکروفون HF و با این برد مناسبتر باشد. اما نقطه ضعف دوم که در تمام گجتهای وایرلس هست و عادی است، مربوط به تداخل امواج است. اگر از چند گجت وایرلس در محیط محدود استفاده شود، اختلال به وجود میآورد. به همین دلیل انواع میکروفونهای هاش اف با قابلیت انتخاب کانال موجی طراحی شدهاند.
آخرین درد و دلهای میکروفون هاش اف HF
میکروفونهای بی سیم قابل حمل هستند و در آن فرستنده و گیرنده به راحتی جا به جا می شوند. برای همین یکی از بهترین انتخابها برای تولیدمحتواهای تصویری است. از طرفی دیگر این میکروفون ها با باتری تغذیه می شوند و در نبود برق شهری کار شما اختلال پیدا نمیکند. راز افرادی که تولیدمحتوا می کنند در این است که هرکدام که مشغول تولید محتوای تصویری هستند یک میکروفون هاش اف ارزان یا گران همراه خود دارند.
در هر سطحی که فعالیت می کنید، به فکر پیشرفت خود باشید. در این مقاله دیدگاه کلی را به شما ارائه دادیم که بتوانید با چشم باز انتخاب کنید و خرید مطمئنی داشته باشید. اگر می خواهید یکی از این میکروفون ها را داشته باشید، می توانید از سینماکالا آن را تهیه کنید.