Close Menu
سینما کالا مگ
    فیس بوک X (Twitter) اینستاگرام
    فیس بوک X (Twitter) اینستاگرام
    سینما کالا مگ
    • معرفی محصول
    • مقالات صدابرداری
    • مقالات میکروفون
    • مقالات نورپردازی
    • فروشگاه سینماکالا
    سینما کالا مگ
    خانه»ترفندها»انواع سبک های عکاسی
    ترفندها

    انواع سبک های عکاسی

    By سلیم سراوندی1403-11-03به‌روز شده:1403-11-1912 حداقل خواندن10 Views
    انواع سبک های عکاسی
    اشتراک‌گذاری
    Telegram واتساب لینکدین Copy Link ایمیل

    عکاسی یک هنر بی‌نهایت است که در آن فرد با ترفندها و متدهای مختلف از سوژه‌های متنوع عکاسی می‌کند. به نسبت اینکه از چه متدی برای عکاسی استفاده کنید یا معمولا کدام محیط و سوژه را برای عکاسی انتخاب می‌کنید، سبک‌های عکاسی متنوعی وجود دارند. سبک‌های عکاسی مانند عکاسی نجومی و عکاسی ماکرو گاهی کاملا با هم متفاوت هستند و گاهی هم مانند عکاسی مستند و عکاسی منظره مرزهای باریکی با هم دارند و شبیه به هم می‌شوند.

    معمولا عکاس‌های حرفه‌ای در یک یا چند سبک عکاسی مهارت بیشتری دارند و معمولا در همان سبک‌ها فعالیت می‌کنند؛ چرا که هر سبک عکاسی به اندازه‌ای با سبک‌های دیگر متفاوت است که هر عکاس تنها می‌تواند در یک یا نهایتا چند سبک عکاسی فعالیت کند. سبک‌های عکاسی به نسبت محل عکس، سوژه عکاسی و متدهای مورد استفاده در عکاسی با هم متفاوت هستند. شناخته شده‌ترین سبک‌های عکاسی حرفه‌ای عبارت‌اند از:

    مسیر مطالعه: پنهان
    1 عکاسی خیابانی Street photography
    2 عکاسی خبری Photojournalism
    3 عکاسی منظره Landscape photography
    4 عکاسی حیات وحش Wildlife photography
    5 عکاسی پرتره Portrait photography
    6 طبیعت بی‌جان Still life photography
    7 سبک عکاسی نجومی Astrophotography
    8 عکاسی تبلیغاتی Advertising photography
    9 سبک عکاسی صنعتی Industrial photography
    10 سبک عکاسی فشن Fashion photography
    10.1 عکاسی معماری Architectural photography
    10.2 عکاسی ماکرو Macro photography
    10.3 سبک عکاسی مفهومی Conceptual photography
    10.4 سبک عکاسی انتزاعی Abstract photography
    10.5 سبک فاین آرت Fine art
    10.6 سبک عکاسی کوبیسم Cubism
    10.7 عکاسی تئاتر Theater photography
    10.8 عکاسی از مراسم عروسی Wedding photography
    10.9 عکاسی ورزشی Sport photography
    10.10 عکاسی مستند Documentary photography
    10.11 سخن آخر
    10.12 سوالات متداول
    10.13 سبک عکاسی خبری و مستند چه تفاوتی با هم دارند؟
    10.14 آیا عکاسی از مراسم عروسی یک سبک مستقل است؟
    10.15 آیا عکس‌هایی که با تلسکوپ‌ها ثبت می‌شوند هم یک نوع عکس هستند؟

    عکاسی خیابانی Street photography

    در سبک عکاسی خیابانی تلاش می‌شود تا فریم‌هایی از زندگی در فضاهای شهری مانند خیابان‌ها، پارک‌ها و پیاده‌روها به تصویر کشیده شود. این سبک از عکاسی، شکار لحظه‌ها اهمیت زیادی دارد و بهتر است که تعاملات معمولی و عادی بین افراد به تصویر کشیده شود.

    این عکس‌ها باید طوری باشند که بیننده را یاد چیزی بیندازند و او را به هم ذات پنداری وادار کنند. در سبک عکاسی خیابانی کلاسیک معمولا از تم سیاه و سفید استفاده می‌شود و عکس‌ها با دوربین 35 میلی‌متری ثبت می‌شوند؛ اما امروزه عکاسی خیابانی تنوع بیشتری پیدا کرده است و از تجهیزات متنوع‌تری در این سبک استفاده می‌شود.

    عکاسی خبری Photojournalism

    دنیای دیجیتال امروز سرشار از اتفاقاتی است که به صورت آنی به دیگر افراد مخابره می‌شود. از طرفی مجلات و سایت‌ها و روزنامه‌ها نیز به صورت تخصصی به بازتاب این اخبار می‌پردازند. برای اینکه این خبرها بهتر انتقال پیدا کنند؛ عکاسی خبری ابداع شده است. در عکاسی خبری تلاش می‌شود که یک رویداد و اتفاق در قالب یک عکس به مردم دنیا مخابره شود. 

    در سبک عکاسی خبری، ثبت هرچه دقیق‌تر لحظه‌ها مهم‌تر از ثبت عکس‌های هنری و بی‌نقص است. عکس‌های خبری معمولا بدون هماهنگی هستند و به برنامه‌ریزی قبلی نیازی ندارند. در این عکس‌ها افراد ژست خاصی نگرفته‌اند و همه چیز واقعی و رئال است. عکس‌های خبری معمولا در روزنامه‌ها و مجلات چاپی استفاده می‌شود.

    عکاسی منظره Landscape photography

    عکاسی منظره شامل عکاسی از مناظر طبیعی در ابعاد کوچک یا بزرگ است. معمولا عکاسی از مناظر طبیعی در قاب‌های کوچک بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد و بیننده راحت‌تر می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند. عکاسی منظره از سبک‌های پرطرفدار امروزی است که زیرشاخه‌های فرعی زیادی از جمله عکاسی از طوفان، عکاسی از مناظر دریایی و غیره دارد. عکاس منظره گاهی از مناظر دست‌ساز شهری مانند پارک‌ها هم عکاسی می‌کند.

    عکاسی حیات وحش Wildlife photography

    سبک عکاسی حیات وحش شرایط خاصی دارد. یک عکاس حیات وحش باید صبر و پشتکار زیادی داشته باشد تا بتواند صحنه‌هایی از حیوانات و رخدادهای طبیعت را به ثبت برساند. برای برخی از عکس‌ها در این سبک گاهی روزها و ماه‌ها وقت صرف می‌شود تا در نهایت بهترین سوژه شکار شود. 

    عکاسی حیات وحش بیشتر موجوداتی را هدف قرار می‌دهد که برای انسان‌ها ترسناک بوده و زیاد در دسترس انسان نیستند. همین ویژگی سبب مرموزتر شدن و جذاب‌تر شدن آن سوژه می‌شود. هرچند عکاسی حیات وحش تخصصی است، اما اگر یک منظره بکر انتخاب شود و عکاسی نیز حرفه‌ای انجام شود شانس این را دارید که یک عکس خوب ثبت کنید.

    عکاسی پرتره Portrait photography

    این سبک عکاسی یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین انواع عکاسی به شمار می‌آید که هدف اصلی آن ثبت شخصیت و حالت فرد یا گروهی از افراد است. در عکاسی پرتره، تصاویر می‌توانند به صورت طبیعی (بدون اطلاع قبلی)، با ژست‌های خاص، تمام قد یا کلوزآپ گرفته شوند. به طور کلی، تمرکز اصلی بر روی چشم‌ها و چهره سوژه قرار دارد. در این نوع عکاسی، نورپردازی و پس‌زمینه عکس نقش مهمی در انتقال احساسات و لحن تصویر ایفا می‌کنند. 

    از جمله انواع عکاسی پرتره می‌توان به پرتره‌های خانوادگی، عکس‌های نامزدی و هدشات‌های حرفه‌ای اشاره کرد. عکاسان حرفه‌ای در این حوزه تلاش می‌کنند تا مشتریان خود را در فضایی راحت و طبیعی قرار دهند و از ایجاد حالتی تصنعی و غیرواقعی پرهیز کنند. 

    طبیعت بی‌جان Still life photography

    در این سبک از عکاسی از اشیا بی جان که ساخته دست انسان باشند،  عکاسی می‌شود. در این سبک از عکاسی ممکن است عناصر هنری یا تجاری سوژه عکاسی باشند. سبک طبیعت بی جان معمولا برای تبلیغات محصولات کاربرد دارد. این تصاویر در مجلات، کاتالوگ‌ها، بیلبوردها، رسانه‌های اجتماعی و غیره استفاده می‌شوند. در این سبک از عکاسی از اشیا با چیدمان و  دیزاین مختلف با نورپردازی‌های متنوع تصویربرداری می‌شود.

    سبک عکاسی نجومی Astrophotography

    آسمان‌ها و کهکشان‌ها، دنیاهای بی‌انتهایی هستند که همیشه برای بشر جذاب و مرموز بوده‌اند. عکاسی نجومی شامل ثبت تصویر از این فضاها است. این سبک از عکاسی به کمک تلسکوپ‌ها انجام می‌شود. در این روش به کمک متدهای نوردهی و پردازش عکس‌ها، تصاویری از عناصر موجود در کهکشان‌ها ثبت می‌شود.

    عکس‌های شما باید کاملا تخصصی و با اتکا بر روش‌های متناسب انجام شوند. عکاسی نجومی به نسبت مکانی که برای عکاسی انتخاب می‌کنید، شامل شاخه‌های مختلف می‌شود. برای مثال این سبک یک شاخه به نام عکاسی کهکشان راه شیری دارد.

    عکاسی تبلیغاتی Advertising photography

    عکاسی تبلیغاتی از سبک‌های پولساز و آینده‌دار عکاسی است که برای برندها و تولیدکنندگان یا شرکت‌های تبلیغاتی عکاسی می‌شود. یک عکس خوب تبلیغاتی می‌تواند برای بهبود یک برند و تبلیغات هرچه بهتر کاملا مفید باشد. عکس‌های تبلیغاتی کیفیت بالایی دارند و چشم‌نواز هستند و پیام برند را انتقال می‌دهند. این عکس‌ها در عصر دیجیتال اهمیت زیادی دارند و همین امر باعث می‌شود که این سبک از عکاسی رونق بیشتری داشته باشد.

    برای اینکه در این سبک عملکرد خوبی داشته باشید لازم است که در سبک‌های مختلف بصری، توانایی خوبی داشته باشید و بتوانید یک محصول را به بهترین شکل به تصویر کشیده و یک عکس خوب از آن ثبت کنید.

    سبک عکاسی صنعتی Industrial photography

    عکاسی نه تنها برای خلق یک هنر که برای خدمت به سایر صنایع نیز به کار گرفته می‌شود. عکاسی صنعتی یک سبک از عکاسی است که طی آن از مشاغل و صنایع مختلف عکاسی می‌شود تا بخشی از نیازهای این صنعت تامین شود. برخی از تولیدکنندگان، کارخانجات یا سایر مشاغل برای ثبت پروسه تولید و خدمات خود به عکاسی نیاز دارند. عکاسی صنعتی شامل عکاسی در محیط تمام مشاغل صنعتی می‌شود. برای این مشاغل لازم است که خودتان را برای حضور در هر گونه محیط صنعتی آماده کنید.

    سبک عکاسی فشن Fashion photography

    یکی دیگر از سبک‌های رایج و پرکاربرد عکاسی، عکاسی مد و فشن است. در این سبک عکاسی از لباس‌ها، اکسسوری‌ها، مدل مو و لوازم آرایشی و غیره عکاسی می‌شود. عکاسی فشن معمولا روی زیباتر و جذاب‌تر دیده شدن سوژه‌های عکاسی تمرکز دارد و برخلاف عکاسی پرتره اصلا به دنبال ثبت یک ژست طبیعی نیست.

    عکاسان فشن در مکان‌های متعددی کار می‌کنند. ممکن است لازم باشد که در استودیوها یا فضای باز یا نمایشگاه‌های مد حاضر شوند. همه جا امکان فعالیت برای این عکاسان وجود دارد. در عکاسی مدلینگ معمولا لازم است که شما مهارت‌های اجتماعی خوبی داشته باشید تا بتوانید با استایلیست‌ها و کارگردانان و مدل‌ها ارتباط خوبی برقرار کنید.

    عکاسی معماری Architectural photography

    عکاسی از ساختمان‌ها و عناصر معماری جز این سبک محسوب می‌شود. عکاسی معماری شامل عکاسی از سازه‌های جدید یا قدیمی می‌شود. در این سبک به نسبت هدف از عکاسی، عکس‌ها با تاکید بر یک بعد خاص از سوژه ثبت می‌شوند. نوع نورپردازی در این سبک از عکاسی اهمیت زیادی دارد. عکاس به نسبت سناریویی که برای عکس تعریف شده است، می‌داند که قصد دارد سازه را چطور به تصویر بکشد. این عکاسان معمولا با شرکت‌های ساختمانی یا سرمایه‌گذاری همکاری می‌کنند.

    عکاسی ماکرو Macro photography

    ماکرو شامل عکاسی از سوژه‌های بسیار کوچک است. در این متد معمولا تصاویری خلق می‌شوند که افراد در حالت عادی یا حتی با چشم غیرمسلح نمی‌توانند آن‌ها را ببینند یا حداقل جزئیات آن را مشاهده نمی‌کنند. در این سبک از عکاسی دانه‌های برف یا قطرات باران هدف عکاسی قرار می‌گیرند.

    سبک عکاسی مفهومی Conceptual photography

    در این سبک ایده‌ها و مفاهیم از طریق عکس به تصویر کشیده می‌شوند. در این سبک از عکاسی عکاسان ایده‌ای که دارند را از طریق عکاسی بیان می‌کنند. این سبک از عکاسی برای بیان یک مفهوم انتزاعی، تفسیرهای اجتماعی یا حتی تبلیغات استفاده می‌شود. هرچند این سبک از عکاسی چندان محبوب نیست و حتی عده‌ای معتقد هستند که عکاسی مفهومی هیچ بعد زیبایی‌شناسی ندارد و حتی به درستی از تکنیک‌ها استفاده نمی‌کند.

    سبک عکاسی انتزاعی Abstract photography

    این سبک از عکاسی معمولا یک روش برای خلق یک تصویر بصری است. این تصویر در حالت عادی وجود ندارد و معمولا به کمک تکنیک و ابزار خلق می‌شود. حتی ممکن است این عکس یک بعد از یک صحنه را تعریف کند که در حالت عادی وجود دارد، اما بیننده به آن توجه نمی‌کند. در این سبک از عکاسی به کمک نور، سایه، بافت و غیره یک ظاهر تصنعی واقعی از سوژه ایجاد می‌کنند تا عکس در نهایت بتواند مفهومی که مد نظر عکاس است را انتقال دهد.

    سبک فاین آرت Fine art

    فاین آرت یکی از سبک‌های عکاسی است که کارش خلق تصاویری است که یک نوع اثر هنری هستند. در این سبک تلاش می‌شود که عکسی گرفته شود که در نوع خود به عنوان یک اثر هنری دیده شود. در این سبک از سبک‌های دیگر از جمله پرتره و سلف پرتره هم استفاده می‌شود. همچنین سبک‌های عکاسی طبیعت بی‌جان و عکاسی انتزاعی هم روی این سبک از عکاسی تاثیر داشته است. در نهایت در مرحله ادیت عکس‌ها طوری ویرایش می‌شوند که آثار هنری جدیدی خلق شوند.

    سبک عکاسی کوبیسم Cubism

    کوبیسم یک متد جدا شده از سبک انتزاعی است که در اوایل قرن 20 ابداع شد. این سبک از عکاسی شامل اشکال هندسی است که در یک الگوی کلاژ در کنار هم قرار می‌گیرند. در این سبک سوژه عکاسی می‌تواند چهره فرد باشد یا از گل‌ها و طبیعت بی‌جان عکاسی شود. این سبک با هدف رشد و ایجاد خلاقیت در سبک عکاسی سنتی ابداع شده است.

      عکاسی تئاتر Theater photography

    عکاسی به نسبت موقعیت و سوژه‌ای که انتخاب می‌شود، به سبک‌های متنوعی تقسیم می‌شود. یکی از سبک‌های جالب عکاسی، عکاسی تئاتر است. در این سبک عکاس تلاش می‌کند تا به کمک تکنیک‌های نورپردازی و تصویربرداری، بهترین عکس‌ها را از هنرمندان در حین اجرای نمایش ثبت کند.

    شکار لحظه‌ها و ثبت عکس در بهترین شرایط نوری و اکت بازیگر در این سبک از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین انتخاب لنز مناسب و مهارت در نورپردازی در این سبک حائز اهمیت است. در این سبک از عکاسی فرد باید بتواند ارتباط خوبی با کارگردانان و هنرمندان و بازیگران تئاتر داشته باشد تا در نهایت بهترین عکس‌ها را ثبت کند.

    ارتباطاتی که این عکاسان می‌توانند با بازیگران به نام و معروف ایجاد کنند، در نهایت به موقعیت خوبی برای آن‌ها ایجاد می‌کند و به عکاسان شناخته شده در حرفه خود تبدیل می‌شوند. معمولا عکاسی تئاتر می‌تواند جز پردرآمدترین سبک‌های عکاسی باشد.

    عکاسی از مراسم عروسی Wedding photography

    مراسم عروسی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی هر‌کس است. عکاسی از این مراسم نیز به نوعی مهم‌ترین مرحله در این مراسم است؛ چرا که عکس‌ها هستند که خاطرات این مراسم را جاودانه می‌کنند. عکاسی از مراسم عروسی شگردها و ترفندهای خاص خودش را دارد. برای اینکه بتوانید این پروسه را به خوبی انجام دهید لازم است که از تجهیزات و لنزها و لوازم نورپردازی مناسب استفاده کنید. 

    همچنین از انواع ژست‌ها و ترفندهای این عرصه آگاه باشید و تمام نیازها و خواسته‌های احتمالی مشتریان را برطرف کنید. در این سبک از عکاسی نیز معاشرت و ایجاد ارتباط با افراد دیگر اهمیت زیادی دارد؛ چرا که شما در یک مراسم چالش برانگیز باید تعدادی از افراد را برای ثبت عکس دلخواهتان مدیریت و هدایت کنید.

    عکاسی ورزشی Sport photography

    یکی دیگر از سبک‌های عکاسی که در دنیا وجود دارد عکاسی ورزشی است. در این سبک از افراد معروف در این عرصه عکاسی می‌شود یا رویدادهای مهم ورزشی را ثبت می‌کنند. همچنین شکار لحظه‌ها و ثبت اتفاقات در رویدادهای ورزشی و عکس‌العمل‌های علاقه‌مندان به این رویدادها هم جز فعالیت‌های این سبک از عکاسی است. در این سبک از عکاسی فرد باید از تجهیزات و لنزهای مناسب استفاده کند و به متدهای فوکوس و زمان‌بندی خوب و کنترل سرعت شاتر مسلط باشد.

    عکاسی مستند Documentary photography

    عکاسی مستند شامل عکس‌هایی با اطلاعات و اخبار خاص است. گاهی در این عکس‌ها ردپایی از هنر دیده می‌شود. البته عکاسی مستند ممکن است هرجایی رخ بدهد. گاهی در بستر جنگ و گاهی در به تصویر کشیدن یک خبر؛

    از مزیت‌های این سبک عکاسی این است که درخصوص حقایق پنهان در سراسر دنیا اطلاعاتی به افراد می‌دهد. البته همه عکس‌های مستند حاوی اطلاعات یا اخبار ویژه‌ای نیستند و ممکن است تنها با هدف نشان دادن یک فرهنگ یا مکان خاص گرفته شوند.

    سخن آخر

    به نسبت اینکه از چه متد و تجهیزاتی استفاده می‌کنید و سوژه عکاسی شما چیست، سبک‌های عکاسی متنوعی در دنیا وجود دارند. برخی از سبک‌های عکاسی مانند عکاسی از منظره، عکاسی خیابانی، عکاسی تبلیغاتی، عکاسی خبری و غیره جز سبک‌های محبوب عکاسی هستند و برخی سبک‌های دیگر مانند سبک‌های کوبیسم و انتزاعی کمتر دارای محبوب و معروفیت کمتری نیز هستند. 

    سبک‌های عکاسی گاهی شباهت زیادی به هم پیدا می‌کنند و گاهی کاملا با هم متفاوت هستند. از طرفی پیام و هدف اصلی سبک‌های عکاسی هم با هم متفاوت هستند. برای مثال عکاسی مستند تلاش می‌کند بدون ادیت و ویرایش تنها اتفاقات طبیعی را به تصویر بکشد درحالی‌که عکاسی پرتره ترکیبی از ژست عکاسی و هنر ادیت است.

    سوالات متداول

    سبک عکاسی خبری و مستند چه تفاوتی با هم دارند؟

    به نوعی می‌توان گفت که سبک عکاسی خبری یک زیرشاخه از سبک مستند است که در آن یک خبر بدون اغراق و دست بردن در واقعیت‌ها به تصویر کشیده می‌شود.

    آیا عکاسی از مراسم عروسی یک سبک مستقل است؟

    عکاسی از مراسم عروسی به نوعی عکاسی پرتره است که به مهارت‌ها و تجهیزات بیشتری نیاز دارد.

    آیا عکس‌هایی که با تلسکوپ‌ها ثبت می‌شوند هم یک نوع عکس هستند؟

    بله؛ این عکس‌ها هرچند با دوربین‌های معمولی گرفته نشده‌اند اما باز هم کارکرد یک عکس را دارند.

    اشتراک گذاری. Telegram واتساب لینکدین Copy Link ایمیل
    سلیم سراوندی

    مقالات مشابه

    کنتراست در عکاسی

    1403-11-13

    انواع نما و قاب بندی در فیلمبرداری

    1403-11-06

    انواع زاویه دوربین در سینما

    1403-10-28
    لغو پاسخ لغو پاسخ

    آخرین مقالات

    عکاسی ماکرو چیست؟ تعریف، تکنیک‌ها و تجهیزات مورد نیاز

    1403-12-01

    عکاسی منظره چیست؟

    1403-11-30

    عکاسی حیات وحش چیست؟ راهنمای جامع عکاسی حیات وحش؛ تکنیک‌ها، تجهیزات و چالش‌ها

    1403-11-30

    عکاسی فاین آرت چیست؟ معرفی این سبک هنری

    1403-11-28

    عکاسی معماری چیست؟ اصول، تکنیک‌ها و تجهیزات مورد نیاز

    1403-11-28
    اینستاگرام لینکدین واتساب Telegram
    © 1404 Cinemakala. Designed by Sajad.

    بالا را تایپ کنید و فشار دهید Enter جستجو کردن مطبوعات Esc برای لغو.